Ontdek B&B Saenliefde

Gastvrij & Authentiek onthaal in een pakhuis

Het in 2019 geopende B&B Saenliefde is gevestigd in pakhuis Riga, dat omstreeks 1680 gebouwd werd als oliezaadpakhuis voor de ernaast gelegen molen. Later deed het dienst als opslag voor de verderop gelegen stoomoliefabriek de Liefde. De grenen kapconstructie met de eiken 17e eeuwse krommers is nog vrijwel geheel intact. De gastenkamers op de bovenverdieping van het huis geven u een prachtig beeld van deze bouwwijze.

KamersArrangementen

Uw gastvrouw & gastheer

Een nieuw bestaan in Nederland: van droom naar werkelijkheid

Al sinds enige tijd waren wij op zoek naar een mooi oud huis in Noord-Holland om hier na een 32-jarig verblijf in Zwitserland weer een nieuw thuis te vinden en een kleinschalig B&B te beginnen.

Toen wij in de zomer van 2017 tijdens een fietstocht toevallig over de Veerdijk reden en pakhuis Riga voor het eerst zagen, kregen we het gevoel dat dit onze plek zou kunnen worden!

In Zwitserland zijn wij in de gezondheidszorg werkzaam geweest. In Wormer willen wij graag mensen in hun vrije tijd omringen met de nodige aandacht en bijdragen aan een weldadige belevenis.

In de herfst van 2017 hebben wij besloten het te wagen om dit bijzondere huis, dat al ruim 300 jaar op deze schitterende plek staat, te renoveren en te verduurzamen met isolatie, een warmtepomp en zonnepanelen, zodat het er in de verre toekomst nog steeds mooi bijstaat en bijdraagt aan een toekomst met minimaal energieverbruik.

Er volgden twee spannende jaren met een verbouwing en diverse verhuizingen. Maar het eindresultaat mag er zijn! We zijn trots op het stralende huis en kijken uit naar onze gasten.

Welkom in Saenliefde!

Margreet & Ronald

 

Riga sinds 1682

Ooit molenschuur van de Bootsman, thans comfortabel bed en breakfast

Het driebeukig pakhuis, omstreeks 1680 gebouwd, bestaat uit dertien gebinten die op een wisselende onderlinge afstand geplaatst zijn. De grenen kapconstructie is uitgevoerd als een zogenaamde Oudhollandse kap met in de schaargebinten nog traditionele eiken krommers.

Het huis heeft in de loop der jaren enige gedaanteverwisselingen ondergaan: van molenschuur naar fabriekspakhuis, later naar woonhuis en onlangs naar Bed & Breakfast Saenliefde met 4 luxe kamers.

De molens en schuren rondom het huis zijn afgebroken of verbrand, maar pakhuis Riga heeft alle stormen getrotseerd. Gerenoveerd en geïsoleerd gaat het huis nu zonder gasaansluiting zijn nieuwe toekomst tegemoet.

 

Laadpaal bij B&B Saenliefde

DUURZAME B&B

Saenliefde, van graanpakhuis naar duurzame B&B zonder gasaansluiting

Saenliefde is volledig gerenoveerd met duurzaamheid als uitgangspunt:

 • Warmtepomp met grondbroncollector voor de vloerverwarming in de tuinkamers en convectoren in de pakhuis kamers. Groot voordeel het systeem kan koelen in de zomer, zonder gebruik te maken van airconditioning.
 • Individuele temperatuurregeling in de kamers.
 • 2 warmtepompboilers voor de warmwatervoorziening.
 • Volledige dak-, wand- en vloerisolatie.
 • Alle kozijnen met dubbel glas
 • Zonnepanelen op het bijgebouw voor de opwekking van stroom.
 • Ventilatiesysteem met warmteterugwinunit: de ramen kunnen evengoed geopend worden, mocht een gast dit wensen.
 • LED-verlichting in de gehele accommodatie.
 • Regendouches met waterbesparende koppen.
 • Navulbare badproducten.
 • Alle verkrijgbare dranken in glas.
 • Ontbijt met biologische, veelal lokaal ingekochte, en fairtrade producten. Diverse producten huisgemaakt.
 • Afvalscheiding.
 • Verhuur van fietsen.
 • Laadpaal voor elektrische auto’s.

 

Overnachten in de Zaanstreek

Weldadig slapen in een monumentale pakhuis. Geluiden van het water, vogels in de tuin. Eerste klas hotellinnen, luxe handdoeken en badjassen. Laat het u aan niets ontbreken! Margreet en Ronald verwennen u bij het heerlijke ontbijt: de streekproducten halen we uit de polders in de omgeving.

Bekijk de kamers