Ontdek de Zaanstreek en Laag Holland

Vanuit B&B Saenliefde in Wormer

Bed & Breakfast Saenliefde is een prima uitvalsbasis voor een bezoek aan cultuur in de omringende steden en dorpen zoals Alkmaar, Purmerend, Edam, Volendam en Amsterdam.
Maar ook de Zaanse Schans en de stranden van Wijk aan Zee of Castricum liggen binnen handbereik. Een omgeving waar u tevens prachtig kunt wandelen of fietsen in het duingebied.

KamersArrangementen

De tuin

B&B Saenliefde heeft een heerlijke tuin met veel ruimte & fijne zitjes. Dus als u geen zin heeft om erop uit te trekken, dan is een dagje in de tuin zeker geen straf!

 

Aanlegsteiger

Bij ons bent u ook van harte welkom met uw sloep! Geniet van een ontspannen verblijf in één van onze gastenkamers en maak een paar mooie dagtochten in de omgeving. Maakt u een meerdaagse tocht? Dan is het vaak ook mogelijk om slechts één nacht te boeken. Sloepvaarders melden zich bij voorkeur telefonisch of via e-mail bij ons aan.

 

Zaanbocht

Saenliefde ligt op een rustige plek aan de Zaanbocht. Een gebied waar steeds meer mooie initiatieven ontstaan: denkt u aan de uitbreiding van het winkel- en horeca-aanbod, de aanleg van gezellige terrassen en de voorbereidingen van het voetveer tussen Wormer en Wormerveer.

Op loopafstand van Saenliefde kunt u de Industriële Pakhuiswand van Wormer bezoeken en onderweg neerstrijken voor een hapje of een drankje.

 

Boottocht door de Eilandspolder

Huur in het pittoreske walvisvaardersdorp ‘de Rijp’ een fluisterboot bij De Gouw of Het Ouweland en verken hiermee het prachtige natuurgebied van de Eilandspolder.

Meer interesse in het historische dorp in het land van Leeghwater? Laat u tijdens een rondwandeling verrassen door de mooie details.

 

Wormer- en Jisperveld & Kalverpolder

Vanaf bezoekerscentrum de Poelboerderij kunt u dit eenmalige veenweidegebied ontdekken, dat samen met Natuurmonumenten en een groot aantal vrijwilligers wordt beheerd.

Er vinden gedurende het gehele jaar excursies plaats in dit prachtige gebied. U kunt deze plek ook prima zelf per kano verkennen.

Roeiboten en kano verhuur Praag bij boederij De Zwethoeve.

Vanaf Kanocentrum Arjan Bloem zijn diverse mooie tochten te maken.

 

Het Trekvogelpad

Het langste natuurpad van Nederland loopt van Bergen aan Zee tot Enschede. Als u start in het Noord-Hollands Duinreservaat komt u op uw tocht door de Beemster, Schermer en de Eilandspolder, om daarna te genieten van de prachtige route door het Wormer- en Jisperveld. Op een paar honderd meter vanaf de route kunt u overnachten in B&B Saenliefde en ’s avonds eten in één van de restaurants in de Zaanbocht.

 

Zaanse Schans & Bollenvelden

De molens en houten huisjes van De Zaanse Schans liggen op minder dan 5km van Bed & Breakfast Saenliefde.

Bezoek de diverse molens, de kaasmakerij, de tinnegieterij en het pakhuis waar klompen worden gemaakt. Kijk rond in de winkeltjes of maak een fiets- of vaartocht in de omgeving en sluit de dag af in het pannenkoekenrestaurant.

De bollenvelden staan van eind maart tot begin mei in bloei. De narcissenvelden bloeien van eind maart tot half april, ee hyacinten van begin april tot eind april en de tulpen van begin april tot begin mei.

 

Fort Resort Beemster

Fort Resort Beemster is een stijlvol, duurzaam en luxe wellness resort in het Unesco monument Fort aan de Nekkerweg, gelegen in Werelderfgoed De Beemster vlakbij Amsterdam. Het Fort waar vroeger soldaten gevestigd zaten, is nu omgetoverd tot een unieke Spa & Wellness met bijzondere baden en sauna’s. Ook is er een heerlijk restaurant: Restaurant Poterne.

Laat u eens in de watten leggen in dit heerlijke resort dat garant staat voor een dagje ontspanning en gezelligheid.

 

Dagje Amsterdam

Vanaf Station Wormerveer bent u in 22 min. op Amsterdam Centraal. Plan uw reis in de app: 9292.nl.

Vanaf Saenliefde loopt u in 15 min. naar het station. Er is ook een gratis parkeerplaats.

Geniet van een heerlijke dag in de stad met musea, winkels, theater, concerten en leuke restaurants!

 

 

Strand en duinen

Een dagje naar de kust is vanuit Wormer prima te doen!

Heerlijk wandelen, zonnen, fietsen of genieten in een leuke strandtent: in een halfuur bent u met de auto in Castricum of Egmond aan zee, maar ook op de fiets is dit prima te doen!

 

Laag Holland

Laag Holland is een uniek stukje écht Holland net ten noorden van Amsterdam en maakt deel uit van Noord-Holland.

Pittoreske plaatjes en echte Hollandse landschappen worden afgewisseld met de leukste activiteiten van nu. Spring op de fiets, wandel door de straten of vaar over de plassen.

Wormerland wordt omringd door deze mooie regio, dus met Saenliefde als uitgangsbasis kun je alle kanten op!

 

Eendenrally met Ducktrail

Wilt u de omgeving verkennen, reserveer zelf één of meerdere Eenden bij Ducktrail. Met mooi weer rijdt u een heerlijke cabrio. Het dakje rolt u zelf gemakkelijk af. U bent meteen op vakantie in eigen land! Dit kan met partner, gezin, vrienden of collega’s.

Ducktrail biedt gratis routes aan, zodat u vanuit deze comfortabel geveerde oldtimer direct kan genieten van al het moois wat de Zaanstreek in Noord-Holland te bieden heeft.

 

Uit eten in de omgeving

Bent u op zoek naar een nieuwe culinaire beleving? Reserveer dan een tafel in het beroemde restaurant Mario in Neck en geniet van het verrassingsmenu! Op uw wens regelen wij het vervoer vanaf onze locatie daarheen.

Andere mogelijkheden:

 

 

Overnachten aan de Zaan

Weldadig slapen in een monumentale pakhuis. Geluiden van het water, vogels in de tuin. Eerste klas hotellinnen, luxe handdoeken en badjassen. Laat het u aan niets ontbreken! Margreet en Ronald verwennen u bij het heerlijke ontbijt: de streekproducten halen we uit de polders in de omgeving.

Bekijk de kamers